Boekentips en lezen in de zomer

De zomermaanden staan weer voor de deur. Een zalige tijd vol wilde avonturen, nieuwe vrienden, en natuurlijk ook véél boeken. Of je nu een boek zoekt voor een zonnige vakantiedag, een druilerige middag of een uitgeputte avond: bij De Eenhoorn vind je altijd wat je zoekt. Dit zijn onze mooiste zomertips.

Naar Buiten met een boek

Zomer Zoekboek (3+)

Dit heerlijke boek van Kathleen Amant staat vol met zomerse zoekplaten voor kleuters. Ga je kamperen of liever op reis met het vliegtuig? Of maak je een daguitstap met de fiets, de zee of naar de kinderboerderij? In dit boek vind je het allemaal terug. Ga samen op zoek naar wat je herkent of nog niet kent, zoek de voorwerpen op elke pagina en tel erop los. Extra tip: met een specifieke plaat kan je je kleuter op voorhand voorbereiden op wat er gaat komen, of na een drukke dag samen tot rust komen en praten over wat er gebeurd is.

Emma (4+)

Is jouw kind ook zo een fervente verzamelaar van takjes en bladeren? Daar kent Emma alles van … ’Haar papa komt elke dag wel thuis met weer een andere buitengewone vondst. Ze is er ondertussen wel aan gewend, tot dat papa thuiskomt met een reuzeverrassing. Dan begint Emma zich zorgen te maken…

Mijn Tuin (2+)

Met dit gaatjesboek ontdekt je kind de tuin op een totaal andere manier. Wat ligt er verscholen onder dat blad, of is die tak misschien toch een stukje van een vlinder? Ga eerst op ontdekking het in boek, en daarna in je eigen tuin of in het park. Wie weet welke verrassingen je nog tegenkomt?

Lilah Onderweg (4+)

Tijdens de vakantie gaat Lilah mee met haar ouders naar haar geboorteland. De reis brengt haar naar nieuwe, onbekende plekken. Gelukkig heeft haar mama een warme sjaal die altijd aanvoelt als thuis. Een warm verhaal dat je laat denken over wat een thuis is, maar ook waarom we soms op reis gaan.

Blijf binnen op een druilerige dag

Kleurenbuffet (6+)

In dit boek vind je meer dan 30 creatieve, uitdagende en speelse activiteiten voor kinderen. De laagdrempelige ideeën vertrekken telkens van kosteloos materiaal dat iedereen in huis heeft, maar voor verrassende en originele resultaten zorgt. Net zoals in de keuken ga je in dit boek experimenteren, toevoegen, ontdekken en ‘proeven’. Je snoept met je ogen in dit ‘Buffet van kleuren’. Laat het smaken!

Op Schattenjacht met Penelope Strudel (7+)

Met dit vrolijk boek vol zoekplaten, raadsels en andere leuke activiteiten ben je gegarandeerd dagen zoet. Penelope moet namelijk een schat vinden en heeft hulp nodig om alle raadsels te ontcijferen en obstakels te overkomen. Ga mee op avontuur in haar puddingfabriek, van haar spectaculaire badkamer waar haaien wonen tot de museumkamer gevuld met dinosaurussen.

Onderwater (10+)

De creaties van illustrator Carll Cneut zijn schitterend, veelvuldig bekroond en eigenlijk onnavolgbaar. Toch heeft hij een boek gemaakt waarmee je zelf aan de slag kan gaan, geleid door de hand van de meester. Ontwerp je eigen spitssnuitzevenkieuwshaai, laat de vissen zwemmen in het meest kleurrijke koraal en vervolledig het meest spannende zeemonster. Voor je het weet heb je zelf de meest originele en creatieve onderwatertekeningen gemaakt.

Het zomert in dit boek

Ik Ruim Niet Op! (2+)

Is de rommel in jullie huis tijdens de vakantie ook altijd zoveel groter? Met dit boek toon je spelenderwijs waarom opruimen soms wel echt eens nodig is. Broer en zus hebben het te druk met spelen om op te ruimen, tot het zo rommelig is dat ze niets meer terugvinden.

Dit Boek Eet Koek (6+)

Sam en Noor spelen elke dag met veel plezier in hun straat. En dan komt er plots een nieuwe buurman … Dit zomerse AVI-boek voor beginnende lezers zit vol rijmen en woordgedichten Een fijne manier om de leesvaardigheid van je kind een beetje te stimuleren en het leesplezier aan te wakkeren.

Geroezemoes (9+)

In het slaperige dorpje Solnistad komt de geruchtenmolen op gang. Komt er een wereldberoemde diva op bezoek? Gefluisterde vermoedens, verzinsels, herinneringen worden aaneengeregen en het geroezemoes brengt alles en iedereen in beroering. Leuke extra bij dit boek: beluister ook het gratis hoorspel.

Voel je de vakantieliefde kriebelen

Wat Ik Wens (9+)

Nanou en haar mama reizen vaak de wereld rond. Deze zomer blijven ze bij Oma en Marcus aan zee. Daar ontmoet Nanou op een dag Daan. Al snel krijgt ze vlinders in haar buik. Dit verhaal over een ontluikende zomerliefde tussen basisschoolkinderen wordt verteld met prachtige illustraties van Richard Verschraagen.

Liefdesverdriet en Andere Ongemakken (11+)

Vakantieliefdes zijn heerlijk… maar resulteren jammer genoeg vaak in een gebroken hart. Dit briljant (met de hand) geschreven verhaal neemt je mee op de emotionele rollercoaster die liefdesverdriet heet. Begripvol, humoristisch en relativerend, neemt de auteur Lucia je mee op haar eigen onderzoek naar hoe liefdesverdriet juist werkt. Haar zoektocht brengt haar via wetenschappelijk onderzoek, filosofie, literatuur, hedendaagse cultuur en het internet naar de kern van de zaak: haar eigen hart.

De Zomer van Gisteren en Pudding

Een prachtig coming-of-age verhaal over een bewogen maar schitterende zomer. Joske leeft samen met haar moeder op een onorthodoxe manier. Haar eerste verliefdheid doet hun wereld op hun grondvesten daveren.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Schrijf je in op de wachtlijst Wij informeren je wanneer dit boek weer op voorraad is. Vul hieronder je e-mailadres in.
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, ga je akkoord met het gebruik van cookies.