Boekengeluk voor de Jeugdboekenmaand

Maart is Jeudboekenmaand, met als thema dit jaar: geluk! Waar word jij zoal gelukkig van? Het langer worden van de dagen? De sneeuwklokjes die eraan zitten te komen? Ja, geluk zit in vele kleine hoekjes, maar uiteraard ook in onze eenhoornboekjes! Snuister door onze favorieten en stuit op ontelbare vormen van geluk.

 

 

Diep in de zee – vrolijke verzinsels over vinnige vissen

3+

Zwem met Wolvis en zijn vinnige vrienden van verhaal naar verhaal en ontdek hoe de vissen elkaars geluk versterken.

Maak kennis met een kleurrijke vriendengroep van verrassende vissen. Ze hebben allemaal hun eigen droom, verlangens en ergernissen. Harry de Haai verlangt hevig naar stilte – tot hij ontdekt dat ‘te stil’ ook niet leuk is. Sally Snoepbaar wordt niet vrolijk van haar dieet en Gus de Octopus moet nee leren te zeggen, zelfs nu en dan tegen zijn vrienden.

Lees meer

Michiel de superheld

3+

Superheld zijn is geweldig! Maar maakt het je ook gelukkig?

Op een dag wordt Michiels grootste wens vervuld: hij is een superheld! Samen met een boel andere superhelden redt Michiel mensen en dieren. Hij heeft het razend druk en de dag vliegt voorbij. Thuis wil Michiel mama een knuffel geven. Maar dat lukt niet, want hij is veel te moe… Is het leven van een superheld echt zo geweldig?

Lees meer

Ik ben een Eenhoorn

4+

Een schitterend prentenboek over een Eenhoorn die andere dieren pootje na pootje leert om buiten de lijntjes te durven leven.

Niemand ziet dat er in de stal een Eenhoorn woont. Ze zien alleen een alpaca.
Tot één dier wel goed kijkt.

Lees meer

De boer en de dierenarts

4+

Ontdek in dit warme verhaal hoe de boer zijn geluk vindt door zijn hart te volgen en welke rol de steun van zijn goede vrienden hierin speelt.

Alles gaat mis op de boerderij. De boer zoekt eieren bij de varkens, wil de koe scheren en probeert de kip te melken. De dieren maken zich zorgen. De boer is er niet met zijn hoofd bij. Hij is verliefd op de dierenarts! Maar dat durft hij niet goed te zeggen, hij is te verlegen. Gelukkig bedenken de dieren een plan.

Lees meer

Iedereen zijn eigen kleur

4+

Dit prentenboek toont op een vrolijke manier de schoonheid en het plezier van een kleurrijke samenleving.

Olifant is groot en sterk en slim. Op een dag hoort hij dat vrienden zich vrolijk maken over zijn grijze kleur. Hij is heel verdrietig, maar dan gebeurt er iets waardoor olifant beseft dat de dieren veel meer in hem zien dan die grijze kleur.

Lees meer

Het pannenkoekenfeest

4+

Vriendschap zorgt voor geluk, én pannenkoeken… Veel pannenkoeken…

Aardvarken geeft vandaag een groot feest, omdat hij al zijn vrienden zo hard gemist heeft. Maar zijn taart is mislukt. Na een tijdje krijgen zijn vrienden honger. Gelukkig heeft een van de gasten een idee: we maken samen pannenkoeken. Iedereen helpt mee!

Lees meer

Kleine Kraai

5+

Een verrassend prentenboek over een parmantige, kwetsbare kraai die niet snel zijn kopje laat hangen.

Kleine Kraai komt net uit het ei. Hij vindt de wereld en iedereen die er woont prachtig. Hij ontdekt al snel dat alle dieren verschillende talenten hebben en hij steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken. Maar zijn de andere dieren ook zo genereus? Dankzij zijn eigen optimisme, en de warme liefde en het vertrouwen van zijn ouders ontdekt Kleine Kraai wat kraaien allemaal kunnen en vooral hoe heerlijk het is om jezelf te zijn.

Lees meer

Ahoy!

6+

Een vrolijke bundel fantasierijke gedichten over klein geluk en grote gevoelens.

Reine De Pelseneer schreef al drie poëziebundels voor volwassenen. In deze bundel verzamelt ze haar nieuwe gedichten voor kinderen. De gedichten over vriendschap, familie en fantasie sluiten stuk voor stuk aan bij de leefwereld van jonge kinderen. 

Lees meer

De kleine prins

6+

Filosofeer over geluk met een unieke en spectaculaire herwerking van de tijdloze klassieker van Antoine de Saint-Exupéry.

‘De kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupéry is een buitengewoon en tijdloos boek over het mysterie van liefde en vriendschap. En over hoe je groot kan worden zonder het kind in jezelf te verliezen. 

Lees meer

Dit boek eet koek

6+

Een dik boek voor beginnende lezers boordevol woordgedichten, raadsels, rijmpjes en verhalen over geluk dat in kleine dingen zit.

Sam en Noor zijn vrienden, ze wonen in dezelfde straat. Op een dag krijgen ze een nieuwe buur Miel. Miel heeft een hond Siel. Soms maken Sam en Noor ruzie, maar gelukkig zijn ze nooit lang boos op elkaar.

Lees meer

Morgen gaat het beter

10+

Een warm verhaal over het vinden van geluk wanneer je het niet zo breed hebt.

‘Heb je al nagedacht over je verjaardagsfeestje?’ vraagt de mama van Sara. Maar Sara heeft helemaal geen zin in een feestje. In hun piepkleine, sjofele flatje kan je toch niemand uitnodigen? Sara schaamt zich rot. Het verbaast haar dat haar vrienden zo’n feest net wel zien zitten. Wat een gedoe!

Lees meer

Sammy

12+

Een meeslepend verhaal over een jongen in een moeilijke gezinssituatie die zelf op zoek gaat naar zijn geluk.

Een pantser heeft Sammy, hard en onverzettelijk. En klauwen waarmee hij uithaalt. Want hij heeft veel te verbergen en mensen zijn onvoorspelbaar, zoveel weet hij intussen wel. Thuis bij ma of op school houdt hij iedereen op een afstand. Iedereen, behalve kleine Saar en vriend Djam. Zo lukt dat moeilijke leven hem wel – met vechtlust, humor en verbeelding slaat hij er zich door. Maar plots houdt een overbuur Sammy in de gaten. Waarom?

Lees meer
 
 
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Schrijf je in op de wachtlijst Wij informeren je wanneer dit boek weer op voorraad is. Vul hieronder je e-mailadres in.
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, ga je akkoord met het gebruik van cookies.