Boekentips voor communie- en lentefeest

Geen mooier geschenk voor een communie- of lentefeest dan een bijzonder boek om nog heel lang te koesteren! Ontdek onze mooiste verhalen over opgroeien, loslaten, ontdekken en jezelf zijn.

Kleine Kraai

5+

Kleine Kraai komt net uit het ei. Hij vindt de wereld en iedereen die er woont prachtig. Hij ontdekt al snel dat alle dieren verschillende talenten hebben en steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken. Maar zijn de andere dieren ook zo genereus? Dankzij zijn eigen optimisme en de warme liefde en het vertrouwen van zijn ouders ontdekt Kleine Kraai wat kraaien allemaal kunnen en vooral hoe heerlijk het is om jezelf te zijn.

Lees meer

Vos, Vogel en ik

5+

Het leven is maar saai als je op je eentje een beetje doelloos uit je raam staart. Dan duiken Vos en Vogel op. Het is heerlijk om vrienden te hebben! Maar hoe meer mensen of dieren je in je leven hebt, hoe groter je kans op verdriet … Een warm en hoopvol verhaal over hoe je met de hulp van anderen moeilijkheden kan overwinnen.

Lees meer

Ik wil naar verder

5+

Een puzzelverhaal dat de vraag stelt in welke wereld we ons bevinden. Bestaat de wereld op zich, of is hij deel van iets groters? Kunnen we tot in de andere wereld kijken? Kunnen we ernaartoe? Met halve pagina’s die de actie en sfeerverandering tonen.

Lees meer

Kleine man en God

5+

Op een dag ontmoet Kleine Man in het bos God. Niet dé God, maar een God. Kleine Man en God wandelen samen verder en praten over heel veel dingen. Magistraal prentenboek dat toont hoe mensen zin kunnen geven aan elkaars leven.

Lees meer

Een reus van een beer

6+

Broes is een beer. Hij is niet klein meer. Vooral niet als hij op de schouders van Moe zit. Dan is hij een reus van een beer. Moe gaat op zoek naar vis. Dat vindt Broes saai. Hij gaat lekker op pad. Hij wil een kijkje gaan nemen bij de mens. Ook al zei Moe: ‘De mens brandt een gat in je pels.’ De mens vangt Broes en sluit hem op … Een spannend leesgroeiboek, waarvan de teksten langzaam moeilijker worden. Over de wereld verkennen en kleine helden.

Lees meer

De kleine prins

6+

De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry is een buitengewoon en tijdloos boek over het mysterie van liefde en vriendschap. En over hoe je groot kan worden zonder het kind in jezelf te verliezen. Agnès de Lestrade en Valeria Docampo herinterpreteren dit meesterwerk op een schitterende manier.

Lees meer

Één miljoen vlinders

5+

Midden in de nacht ziet Stach ze voor het eerst: de vlinders. Ze vliegen rond zijn kop, het zijn er één miljoen. Stach weet niet waar die vlinders vandaan komen, maar zijn ouders begrijpen het wel. ‘Het is tijd om te gaan,’ zeggen ze, en ze sturen hem op pad, de vlinders achterna … Een prachtig prentenboek over opgroeien, loslaten, verliefd worden en weer thuiskomen.

Lees meer

Alice in Wonderland

6+

Valeria Docampo’s herinterpretatie van Alice in Wonderland brengt dit absurdistische verhaal helemaal tot leven. Maak (opnieuw) kennis met het gehaaste konijn, de waterpijprokende rups, de gekke hoedenmaker en de Hartenkoningin. Valeria Docampo brengt deze iconische personages op haar eigen, unieke manier tot leven voor een nieuwe generatie lezers.

Lees meer

Ahoy! Gedichten over wilde dromen, klein geluk en groot gevoel

6-7

Een vrolijke bundel fantasierijke gedichten over vriendschap, familie en fantasie. Deze rijkelijke geïllustreerde gedichten – die ook nog eens teder, grappig en herkenbaar zijn – sluiten stuk voor stuk aan bij de leefwereld van jonge kinderen.

Lees meer

Ans & Wilma verdwaald

8+

Ans en Wilma zijn vriendinnen. Ze zien elkaar elke dag en houden van babbelen. Ze babbelen werkelijk over alles. Normaal doen ze dat aan de keukentafel. Maar die morgen had Wilma een plan. Het plan om samen een wandeling te maken in het bos. Maar wat gebeurt er als je de weg niet meer terugvindt? Een mooi boek over je weg vinden, letterlijk en figuurlijk.

Lees meer

De jongen, de neushoornvogel, de olifant, de tijger en het meisje

10+

Dit meeslepende boek roept de kleuren en geuren van Afrika op. Het verhaal wordt afwisselend verteld door een jongen die aan een overgangsritueel onderworpen is en door zijn dode zusje. Het meisje kan hem en het leven pas echt loslaten als de jongen de krachtproeven in extreme omstandigheden tot een goed einde brengt … Een verhaal over het geluk en de pijn van het opgroeien, en de kracht van familiebanden over de dood heen.

Lees meer

Wees welkom boven op mijn beste hoed

11+

Met dit uniek verzenboek geef je jonge lezers een opstapje, een duwtje in de rug of steunwieltjes om de grote gevestigde literaire kanonnen te ontdekken en de klassiekers te lezen. Vier hedendaagse dichters schreven bij elk beroemd gedicht uit onze canon vier nieuwe kindergedichten. Blader maar raak, lees vrolijk te hooi en te gras, geniet van deze prettige zoektocht naar veel moois. 

Lees meer
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Schrijf je in op de wachtlijst Wij informeren je wanneer dit boek weer op voorraad is. Vul hieronder je e-mailadres in.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, ga je akkoord met het gebruik van cookies.