Meertalige Kamishibai

Vandaag is het Internationale Moedertaaldag en om dat te vieren, zetten we graag onze meertalige kamishibai in de kijker! Studies bewijzen keer op keer het belang van de moedertaal voor anders- of meertalige kinderen. Daarom ontwikkelden wij samen met bibliotheek De Krook meertalige vertelplatensets van vijf prachtige Eenhoorn-verhalen.

Elke set bevat één Nederlandstalige vertelplatenset op A3-formaat en vijf kleine sets in het Engels, Frans, Bulgaars, Turks en Pools. Zo breng je een verhaal in zes talen tot leven in de klas, de opvang of de bibliotheek.

 

Naar de bieb

2+

Mama leest een boek over Konijn voor aan Gust en zijn beer. Gust is dol op lezen. Als het boek uit is, brengen ze het samen terug naar de bieb. Maar Gust wil het boek helemaal niet teruggeven! Totdat hij hoort dat hij een nieuw boek mag kiezen uit de grabbelbak.

Lees meer

Eefje Donkerblauw

3+

Eefje Donkerblauw is een koningin die gek is op donkerblauw. Alles in haar kasteel is donkerblauw. Maar dan wordt Eefje verliefd op koning Goudgeel. En daar komen heel wat gekleurde kinderen van. Top 10 Mooiste Kinderboek Aller Tijden.

Lees meer

Michiel de superheld

3+

Op een dag gaat Michiels grootste wens in vervulling: hij is een superheld! Samen met een heleboel andere superhelden redt Michiel mensen en dieren. Hij heeft het razend druk en de dag vliegt voorbij. Thuis wil Michiel mama een knuffel geven. Maar dat lukt niet, want hij is veel te moe. Is superheld zijn nog leuk?

Lees meer

Prinses Arabella maakt kleuren

3+

Prinses Arabella vindt haar kamer oersaai! Haar lakeien brengen haar grote potten blinkende verf. Maar de kleine prinses vindt de kleuren maar niks. Ze neemt wat rood en wat wit en schildert haar kaptafel roze. De guitige prinses mengt nog meer vrolijke kleurtjes, tot ze de potten verf omstoot.

Lees meer

Mijn familie + Mijn straat

3+

Mooie zoekplaten met prenten in Fimoklei. Zes zoekplaten over de geschiedenis. Ontdek hoe mensen leefden van de prehistorie tot nu. Wat deden de kinderen, hoe kleedden de moeders zich, wat brachten de vaders mee naar huis? Gevolgd door zes zoekplaten over een multiculturele straat. Als het feest is in de straat, draagt iedereen zijn steentje bij.

Lees meer
NOG MEER VERTELPLATEN
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Schrijf je in op de wachtlijst Wij informeren je wanneer dit boek weer op voorraad is. Vul hieronder je e-mailadres in.
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, ga je akkoord met het gebruik van cookies.