Terug naar school met deze boeken

Bijna terug naar school! Ben jij al klaar voor 1 september? Met deze boeken zet je het nieuwe schooljaar zeker goed in!

Voor het eerst naar school

Een eerste schooldag brengt voor jonge kinderen allerlei spannende en nieuwe dingen met zich mee. Wie is de juf of meester? Wat gebeurt er allemaal op een dag? Hoe ziet het klaslokaal eruit, de eetruimte, de speelplaats? Een goed prentenboek kan kinderen voorbereiden op deze belangrijke stap. Bijvoorbeeld Prinses Arabella gaat naar school of Op zoek in een boek.

Ode aan geweldige juffen

De juf of meester blijft een van de belangrijkste factoren om te bepalen of een kind zich goed voelt in de klas. Een geweldige juf of meester is dan ook goud waard! Toon aan kinderen hoe leuk het in de klas kan zijn door voor te lezen uit Juf verdient een standbeeld of Boze juffen, blije juffen.

Leren lezen op school

Gaat je kind dit jaar naar het eerste leerjaar? Dan zal het leren lezen: een erg grote stap. Met een boek voor beginnende lezers over de school sla je twee vliegen in één klap: ze ontdekken het plezier van het lezen én ze herkennen woorden en situaties uit de schoolcontext. Zo gaat het eerste verhaaltje (AVI Start) uit Lees mee met prinses Arabella over de eerste schooldag. En in vik en tuur aan het stuur gaat Vik elke dag met een ander voertuig naar school.

Een diverse klas

Zit jouw kind ook in een diverse klas? De meeste scholen hebben klassen die op elk vlak de diverse en multiculturele samenleving van vandaag weerspiegelen. Maar dat beeld vind je lang niet altijd terug in kinderboeken … Gelukkig verschijnen er steeds meer hedendaagse jeugdboeken waar je wél een realistische, diverse klas in terugvindt. In Geld is gek werken Sofie, Wafaa en Teun samen aan een groepswerk rond rijk zijn. In Relmuis komen Mohammad en Frida, die in een rolstoel zit, samen in opstand tegen hun leerkracht.

Vakliteratuur voor leerkrachten

Ben je zelf leerkracht en wil je dit jaar werken rond boeken, leesplezier, verhalen en boekpromotie in de klas? Een onmisbaar naslagwerk voor elke leerkracht in de kleuterschool en het basisonderwijs is Aan de slag met kamishibai. Vol tips en tricks om het meeste te halen uit deze Japanse verteltechniek, en met heel veel uitgewerkte lessen bij bestaande kamishibai.

Alle boeken met thema 'school'

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Schrijf je in op de wachtlijst Wij informeren je wanneer dit boek weer op voorraad is. Vul hieronder je e-mailadres in.
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, ga je akkoord met het gebruik van cookies.