Een lente vol leesplezier

De lente is terug in het land! Het zonnetje begint te schijnen, het gras kleurt weer groen en de bloemetjes staan in bloei! Hier zijn onze boekentips die helpen de lentekriebels in je naar boven te brengen.

 

Als ik er ben

4+

Tel mee en ervaar de grenzeloze fantasie van een baby die niet kan wachten om aan het leven te beginnen!

In dit grappige telboek droom je mee met een ongedurig kindje in mama’s buik. Een koesterboek om te geven aan iedere zwangere mama, kersverse vader of voorlezende jonge ouder.

Lees meer

Het gras lacht groen

9+

Een stevige bundel met verfrissende, geestige, positieve maar tegelijkertijd ook rauwe klimaatverzen en -kortverhalen.

Kan de ijskunstenaar met zijn standbeeld de klimaatverandering tegenhouden? Woon je niet beter op een boot, in plaats van in een huis als daar binnenkort een gletsjer kan liggen? Waarom laten die keurige mensen plots de tuin zijn gangetje gaan? En wat als alles in de verre toekomst zo veranderd is, dat beren zich vlot bewegen tussen de mensen? Laat je verrassen door de groenlachende kortverhalen en gedichten die op een fantasierijke en soms absurde manier verschillende facetten van de klimaatverandering belichten.

Lees meer

Kleine Kraai

 

5+

Een verrassend prentenboek over een parmantige, kwetsbare kraai die niet snel zijn kopje laat hangen.

Kleine Kraai komt net uit het ei. Hij vindt de wereld en iedereen die er woont prachtig. Hij ontdekt al snel dat alle dieren verschillende talenten hebben en steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken. Maar zijn de andere dieren ook zo genereus? Dankzij zijn eigen optimisme en de warme liefde en het vertrouwen van zijn ouders ontdekt Kleine Kraai wat kraaien allemaal kunnen en hoe heerlijk het is om jezelf te zijn.

Lees meer

Mijn tuin …

 

2+

Een bijzonder gaatjesboek waarmee peuters de tuin ontdekken.

Met dit gaatjesboek ontdekt je kind de tuin op een totaal andere manier. Wat ligt er verscholen onder dat blad, of is die tak misschien toch een stukje van een vlinder? Ga eerst op ontdekking in het boek, en daarna in je eigen tuin of in het park. Wie weet welke verrassingen je nog tegenkomt?

Lees meer

Arie Kanarie

 

5+

Is een witte kanarie per definitie kleurloos, of geeft hij zelf kleur aan zijn leven?

Arie Kanarie heeft een groot probleem: hij kan niet fluiten. De andere kanaries fluiten de hele dag door. Wat voelt hij zich mislukt! Op een dag landt er een bloedmooie, zelfbewuste zwarte kanarie in de volière. Arie is helemaal betoverd. Kan zij hem helpen om zijn eigen talent te ontdekken en te gebruiken?

Lees meer

De boer en de dierenarts

 

4+

Een warm verhaal over je hart en hoofd verliezen en over de steun van goede vrienden.

Alles gaat mis op de boerderij. De boer zoekt eieren bij de varkens, wil de koe scheren en probeert de kip te melken. De dieren maken zich zorgen. De boer is er niet met zijn hoofd bij. Hij is verliefd op de dierenarts! Maar dat durft hij niet goed te zeggen, hij is te verlegen. Gelukkig bedenken de dieren een plan.

Lees meer

Emma

 

4+

Wat als een muizenfamilie plots een eekhoorn, die geen eekhoorn is, in huis haalt?

Emma trekt zich meestal niets aan van de verrassingen die papa mee naar huis brengt. Ze is zo gewend aan zijn vondsten, dat ze haar nauwelijks opvielen. Maar op een dag kwam papa thuis en riep: ‘Emma! Kom naar buiten! Ik heb een reuzeverrassing voor je!’ …

Lees meer

Kalfje, veulentje

 

3+

Kalfje, veulentje, net geboren. Slijm in hun bekje en ogen en oren.

In wondermooie realistische beelden toont schilderes Marleen Felius hoe Kalfje en Veulentje met de hulp van hun mama op eigen benen leren staan. Edward van de Vendel vertelt in een speelse, rijmende tekst hoe kwetsbaar en blij dat prille begin van het leven is. Een prachtig, speels én informatief prentenboek.

Lees meer

Kamiel de kameel

 

4+

Een verrassend verhaal over de komst van een nieuw dier op de boerderij en hoe leuk het is om elkaar nieuwe dingen te leren.

Er hangt spanning op het erf van de boerderij. De boerin bouwt een nieuwe, mooie stal. Alle dieren willen daar wel gaan wonen. Dan hangt de boerin er een bordje boven: Kamiel. Wie is die Kamiel? En wat komt die hier doen? Kamiel blijkt een exotisch beest te zijn, dat dingen heel erg anders aanpakt dan de andere boerderijdieren. Maar dan blijkt dat hij wel erg goed feestjes kan bouwen!

Lees meer

Lam en Loebas in de moestuin

 

7+

Een leuk leesverhaal én een doe-boek om zelf je eigen moestuin te maken.

Lam maakt een moestuin. Ze zaait radijsjes en wiedt onkruid. Loebas vindt het maar niets. De radijsjes groeien traag en het onkruid veel te snel. Maar dan wordt Lam ziek. Kan Loebas haar tuintje nog redden?

Lees meer

Een vrouwtje voor vogel

 

4+

Vogel is zijn lokroep vergeten, hoe zal hij nu een partner vinden?

Het is lente. De vogels fluiten om een partner aan te trekken. Elke vogelsoort heeft zijn eigen lied: Mr. Roodborst roept Mvr. Roodborst, Mr. Merel lokt Mvr. Merel. Maar een kleine vogel is zijn trouwlied vergeten. Hij probeert alle geluiden uit die hij kent: waf, oink, meuh, miauw … Helaas trekt hij geen vrouwtjesvogel aan, maar wel een heleboel andere dieren. Plots horen ze een erg vreemd geluid. Welk dier zou dat zijn?

Lees meer

Vlinders tekenen, krabbelen en kleuren met Carll Cneut

 

6+

Een verbluffend tekenboek dat zowel kinderen als volwassenen zal verrassen en plezieren.

Geef de vlinders in dit boek kleur en vorm, vervolledig ze, teken hun wereld. Je mag kleuren, schilderen en krijten. En neen, je hoeft niet binnen de lijntjes te blijven!

Lees meer
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Schrijf je in op de wachtlijst Wij informeren je wanneer dit boek weer op voorraad is. Vul hieronder je e-mailadres in.
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, ga je akkoord met het gebruik van cookies.