Tien prachtige papaboeken

Nog op zoek naar een origineel cadeau voor Vaderdag? Hieronder vind je een paar van onze mooiste, grappigste en ontroerendste papaboeken om samen in te duiken!

Mijn knuffelkoning

3+

De prins gaat met zijn papa op zoek naar de koning van de papa’s. Onderweg komen ze de Fietsenkoning tegen, die niet de koning van de papa’s is, maar hen wel kan leren fietsen. Ook de Knutselkoning, de Zwemkoning, de Smulkoning en de Droomkoning hebben hun talenten. Papa steekt er veel van op. Wie zou nu de koning van de papa’s kunnen zijn?

Lees meer

Het bureau van maten en gewichten

7+

Een warm vader-zoon-verhaal over de (on)meetbaarheid van gevoelens. Met schitterende retro beelden van internationaal succesillustrator Vincent Mahé.

Het spelen met maten, gewichten, afstanden en benamingen van meetinstrumenten maakt dit boek perfect voor kinderen met interesse in wiskunde, wetenschap én taal.

Lees meer

Er zit een tijger in mijn tuin

4+

Leuk en grappig voorleesverhaal over Seppe die op tijgerjacht gaat. Sluip en kruip mee met Seppe doorheen zijn tuin – zit er daar een echte tijger of is het … papa?!

Over een stoere, maar knuffelzachte papa.

Lees meer

Koning koelkast

4+

Papa wil een taart bakken. Een voor een verdwijnen de ingrediënten. Hij kijkt zijn zoon Arthur argwanend aan. ‘Koning Koelkast, weet jij hier iets van?’ Arthur ontkent blozend, maar geeft toe dat hij honger had. Samen bakken ze een prachtige taart. Maar … waar is papa nu naartoe?

Lees meer

Het hart van het meisje

10+

Aan de overkant stond de vader. Hij stak een hand op naar haar en ze voelde hoe haar hart een sprongetje maakte, hoe licht ze plotseling werd en hoe groot de honger was. Ze zette haar handen aan haar mond. Papa! Het schalde als een feestje over het water. Kon ze hem wel bereiken?

Winnaar van de Bronzen Penseel 2022.

Lees meer

Emma

4+

Emma trekt zich meestal niets aan van de verrassingen die papa mee naar huis brengt. Ze is zo gewend aan zijn vondsten, dat ze haar nauwelijks opvielen. Maar op een dag kwam papa thuis en riep: ‘Emma! Kom naar buiten! Ik heb een reuzeverrassing voor je!’ …

Hilarisch verhaal met een verrassende ontknoping.

Lees meer

Papa is een ijsbeer

9+

Mare heeft een raar broertje. Hij draagt altijd groene kleren en weet alles over dieren. Op een dag fluistert hij: ‘Papa is een ijsbeer.’ Mare snapt er niets van. Papa lijkt helemaal niet op een ijsbeer! Hij heeft gewoon een mensenvel, hij houdt niet van sneeuw en hij eet toch geen zeehondjes. Of heeft haar broertje juist meer gezien dan zij?

Over een nieuw samengesteld gezin en een papa die zijn best doet.

Lees meer

Het meisje dat nevel weefde

5+

Wanneer Roos een brief van haar vader krijgt, loopt haar hart over van zonneschijn.

Een bijzonder verhaal over de band tussen vader en dochter, van de makers van de bestsellers ‘Het land van de grote woordfabriek’ en ‘De kleine prins’.

Lees meer

Papa is een marsbeer

7+

Brombeer doet erg raar. Hij moppert niet meer! Hij drinkt rare drankjes en hij wast zich plots elke dag. Zijn jong weet zeker dat er iets aan de hand is en hij weet ook wat: zijn papa is een buitenaards wezen! Als Brombeer uit vissen gaat, besluit zijn jong hem te volgen. Maar hij ontdekt een heel ander soort wezen dan hij had verwacht …

Een grappig verhaal in eenvoudige taal (AVI M4), vol humor en met heel veel tekeningen. Over een herkenbaar thema voor kinderen met alleenstaande ouders: wat als papa of mama (weer) verliefd wordt?

Lees meer

Dat met Leo

8+

Op een dag is Leo er niet. Zo begint het. Zijn mama legde geen briefje, de hond van de buurman blaft niet naar hem. Dus moet hij op zoek naar zichzelf. Gelukkig wil Max hem wel helpen. Want die is er zeker van: je bent er, zelfs als je er even niet bent. Het is het begin van een uniek avontuur, met een agente, een vogel, zijn papa, taart en een stuntman.

Lees meer
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Schrijf je in op de wachtlijst Wij informeren je wanneer dit boek weer op voorraad is. Vul hieronder je e-mailadres in.
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, ga je akkoord met het gebruik van cookies.