‘Mijn oma’ en ‘Papa is een ijsbeer’ genomineerd voor De Boon

Op 24 maart 2022 wordt voor het eerst de nieuwe Vlaamse literatuurprijs “De Boon” uitgereikt in Oostende. Deze prijs zal jaarlijks het beste, oorspronkelijk in het Nederlands geschreven boek in twee categorieën bekronen: de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur.

Twee titels van Uitgeverij De Eenhoorn zijn dit jaar geselecteerd voor de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur, namelijk Mijn oma en Papa is een ijsbeer

© Vicky Bogaert

'Mijn oma' van Jan De Kinder

Het hartverwarmend prentenboek “Mijn oma” vertelt het verhaal van een avontuurlijke oma die de tijd van haar leven beleeft. Mijn oma werd eerder ook geselecteerd voor de Biënnale van Bratislava en voor de World Illustration Awards 2022. 

Mijn oma is een hartverwarmend prentenboek over de liefde tussen een kleinkind en haar groutouders.” (Boekenrubriek van Kindertijd 2)

'Papa is een ijsbeer' van Edward van de vendel en saskia halfmouw

Papa is een ijsbeer is een graphic novel over liefdevolle ouder-kinderrelaties voor kinderen vanaf 9 jaar.

Papa is een ijsbeer is een mooi klein verhaal over wennen aan de nieuwe situatie na een echtscheiding. Het is ook een warm verhaal, vertelt in weinig goedgekozen woorden en veel prachtige illustraties. Een pareltje.” (Waan en Wijs)

©Jota Chabel

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Schrijf je in op de wachtlijst Wij informeren je wanneer dit boek weer op voorraad is. Vul hieronder je e-mailadres in.
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, ga je akkoord met het gebruik van cookies.