Boeken voor Moederdag

Moeders zijn wonderlijke wezens. Ze staan klaar voor jou sinds de dag dat je geboren bent, of zelfs sinds de dag dat je ontstaan bent. Ze helpen je al je hele leven lang. En hoewel je daar elke dag dankbaar voor moet zijn, moet je je appreciatie extra tonen op Moederdag. Maar hoe? Bloemen zouden haar kunnen bedanken voor de schone kleren waar ze steeds voor zorgde. Pralines voor haar lekkere eten en een weekendje weg voor de vele uitstappen die zij voor jou georganiseerd heeft. Maar welk cadeau bedankt haar voor alles wat ze doet? Een boek over moeders. Waarin ze zichzelf kan herkennen en dat heel wat herinneringen of toekomstdromen oproept. Een boek dat rust brengt in haar drukke moederlijke bestaan. Dat ze opnieuw en opnieuw kan lezen. Alleen of met haar (klein)kinderen. Een boek is dus het ideale geschenk om je moeder te bedanken om je moeder te zijn. De volgende boeken zijn echte aanraders om haar te verrassen:

De allerbeste mama van de hele wereld

Dit boek bevat prachtige illustraties van moeders uit het hele dierenrijk in combinatie met grappige en leerrijke teksten. De moederliefde spat van elke illustratie af. Een wondermooi boek dat elke moeder trots maakt op “haar soort”.

Vanaf 5 jaar

Hoe herken je een mama?

Dit boek is een originele en grappige ode aan alle mama’s. Het toont hoe elke moeder op haar eigen manier perfect is en dat moeders onmisbaar zijn in ieders leven. Je moeder zal zich met een glimlach op haar gezicht herkennen in sommige beschrijvingen!

Vanaf 6 jaar

Voor mama!

Mama’s verdienen veel cadeautjes. Dat denkt kikker ook. Hij wil alles doen voor zijn mama, maar kan hij dat wel? Een hartverwarmend prentenboek over de wederzijdse liefde tussen een kind en zijn mama.

Vanaf 3 jaar

Heksenfee – remake

Mama’s weten het altijd het beste! Maar is dat wel zo? Rozemarijn moet zich van haar mama als een voorbeeldig feetje gedragen, maar wil liever een heks zijn. Dat ziet haar mama helemaal niet zitten… in het begin. Een prachtig geïllustreerd prentenboek over een dochter die uit haar moeders voetstappen treedt en haar zo tot nieuwe inzichten brengt.

Vanaf 5 jaar

Jack de slak

Jack rekt moeders zenuwen vaak tot het uiterste met zijn getreuzel. Zijn moeder is altijd druk, druk, druk en noemt haar zoon een slak. Maar dan verandert Jack in een echte slak en is zijn moeder verplicht haar drukke schema vrij te maken voor haar zoon. Het boek toont hij de drukte van het leven de band tussen moeder en kind soms kan verzwakken, maar dat moederliefde uiteindelijk overwint.

Vanaf 7 jaar

Vijf mama’s voor Olifant

Olifant en zijn vriendjes tekenen hun mama. Maar Olifant tekent niet een maar vijf mama’s! Zijn vriendjes lachen met zijn vijf mama’s. Olifant is anders. Maar is vijf mama’s hebben dan zo slecht? Een mooi verhaal over een atypische gezinssituatie waarin moeders de hoofdrol spelen.

Vanaf 4 jaar

Mijn nieuwe moeder en ik

Hondje krijgt een kat als pleegmoeder. Ze zijn anders, maar hondje ontdekt al snel dat dat niets uitmaakt. Zijn mama is even goed als alle andere mama’s. Een ideaal boek voor alle adoptie- en pleegmoeders.

Vanaf 4 jaar

Een pop voor Hannah

Esther is gevangengenomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar wil koste wat het kost een pop maken voor haar dochter, Hannah. Een historisch boek dat nog steeds actueel is voor alle moeders in moeilijke omstandigheden en een hoopvolle boodschap bevat: moederliefde is sterker dan oorlog.

Vanaf 10 jaar

Lilah onderweg

Lilah moet samen met haar ouders een grote reis maken, maar ze vergeet haar geliefde pop. De reis is lang en vermoeiend en Lilah mist haar pop erg. Gelukkig staat haar mama voor haar klaar. Zij leidt Lilah af van haar vermoeide benen en lost zelfs haar grote gemis op… Een kleurrijk prentenboek over hoe mama’s altijd raad weten.

Vanaf 4 jaar

Tijd om het perfecte boek voor mama te vinden:

 
 
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Schrijf je in op de wachtlijst Wij informeren je wanneer dit boek weer op voorraad is. Vul hieronder je e-mailadres in.
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, ga je akkoord met het gebruik van cookies.